PIR habos szigetelés

 • PIR habos szigetelésre szeretne ajánlatot kapni?
 • Kérdései vannak a technológiáról?
 • Tetőterét, aljzatát, lapostetőjét szeretné szigeteltetni?
 • Valóban megbízható medence-szigetelést szeretne?

Kérje ajánlatunkat most!

BIZONYTALAN BENNE, HOGY ALKALMAS-E AZ ÖN TERÜLETÉRE A PIR HAB?

Konzultáljon szakértőnkkel!

Igény esetén ingyenes helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére. 
Cégünk gyártói szakkivitelezőként, saját gépparkkal 12 éve foglalkozik PUR, illetve PIR habos szigeteléssel. 

 

Akár 1-2 munkanap alatt elvégezhető, gyors, környezetbarát technológiáról van szó, amelynek semmilyen káros hatása nincs az emberi szervezetre, és használata költséghatékony. A PIR hab segítségével teljesen hőhídmentes szigetelés készíthető, szinte bármilyen felületen. 

 

Ezért válasszuk a poliuretán habot, ha szigetelésről van szó

PIR_1

Ha szigetelésről beszélünk, jelenleg a
 • legkorszerűbb,
 • legsokoldalúbb
 • legjobb tulajdonságokkal rendelkező, valamint egyben a
 • legköltséghatékonyabb és
 • leggyorsabb munkavégzést lehetővé tévő

 szigetelési anyagok közé kell sorolnunk a szórt (poliuretán) purhabot, illetve annak továbbfejlesztett változatát, a PIR habot.

Cégünk 12 éve foglalkozik PUR, illetve PIR habos szigetelések készítésével, az ország teljes területén, saját gépparkkal.

 • Költséghatékony: akár 3000-3200 Ft/nm
 • Hőhídmentes
 • A legkedvezőbb hőátbocsájtási tényezővel rendelkezik
 • Egészségre teljesen ártalmatlan
 • Gazdaságos: a legkisebb fajlagos anyagmennyiséget igényli a szigetelőanyagok közül
 • Villámgyors: Akár 1-2 nap alatt elvégezhető vele a szigetelés
 • Sokoldalú: homlokzat, aljzat, tető hőszigetelésére is használható

Kérje ajánlatunkat most!

BIZONYTALAN BENNE, HOGY ALKALMAS-E AZ ÖN TERÜLETÉRE A PIR HAB?

Konzultáljon szakértőnkkel!

Cégünk a BAUDER, BACHL, SICOFOL, HERTZ szakkivitelezőjeként vállalja tetőterek, lapostetők, medencék, homlokzatok, könnyűszerkezetes belső falpanelek, aljzatok és más épületrészek szigetelését fújt PIR habos technológiával. 

bauder-PIRsico-PIR
styro-pirbachl-pir

   

A szigetelés az egyik legnagyobb szakértelmet igénylő munkafolyamat az építőiparban, amivel hosszú távon a legnagyobb károkat lehet okozni, ha elrontják – ne bízza akárkire! 

Minden vízszigetelésünkre, lapostető szigetelésünkre 12 év garanciát vállalunk.

 

PIR-habos

Kérje ajánlatunkat most!

BIZONYTALAN BENNE, HOGY ALKALMAS-E AZ ÖN TERÜLETÉRE A PIR HAB?

Konzultáljon szakértőnkkel!

A purhabos, illetve PIR habos szigetelés nagy előnye a többi szigetelőanyaggal szemben, amellett hogy a hőátbocsájtási tényezője az egyik legkedvezőbb, hogy két olyan vegyi komponensből áll össze, melyeknek eredményeként ez az anyag nem zsugorodik, nem esik össze, óvja az épületet a nedvességtől és más kórokozóktól, valamint az egészségre teljesen ártalmatlan. Jelenleg nincs olyan hő- és vízszigetelési technológia ezen kívül, mely képes lenne erre. 

A zártcellás hab egyszerre képes ellátni a hő-és vízszigetelő funkciót. 

A tetőszigetelés esetében a purhabbal kiiktathatóak a rögzítők vagy hézagok miatt kialakuló hőhidak, ezáltal egy egyenletes, monolitikus és hosszan tartó tetőburkolatot kapunk eredményül. A szórt purhab alkalmazása továbbá rendkívül energiatakarékos és költséghatékony, a minőségi tetőszerkezet megnöveli az ingatlan értékét, másrészt mert a purhab minimális mennyiségben is alkalmazható, ellentétben más szigetelőanyagokkal, amikből nagyobb mennyiséget kell felhasználni az adott területre. 

A szórt poliuretán habot speciális szórópisztollyal fújják fel a tetőszerkezetre, a már feljuttatott folyékony anyag pár másodpercen belül felhabosodik, majd szilárddá válik, és elnyeri végleges formáját. A szórt poliuretán hab kétféle sűrűségben létezik, a lágyabb formája az úgynevezett nyitott cellás hab, a merevebb formáját pedig zárt cellás habnak nevezik. Mivel a poliuretán hab többféle sűrűségben elérhető, ez lehetővé teszi a különböző belső-és külső felületek tökéletes szigetelését. 

A zártcellás hab tömörségéből fakadóan járófelületek alá, fizikai terhelésnek kitéve is remekül működik. 

A poliuretán további előnyei

 • A poliuretán hab egyik legfontosabb előnye, hogy semmilyen egészségkárosító hatása nincs az emberi szervezetre. 
 • Alkalmas hő- és vízszigetelésre is egyszerre. 
 • Modern varratmentes és hőhídmentes kialakításának köszönhetően kiváló megoldást jelent olyan nehezen elérhető helyek szigeteléséhez, ahova más szigetelőanyagok nem képesek, vagy csak részben képesek eljutni. 
 • Mivel kis mennyiség kell belőle, nagyon költséghatékony anyagról beszélünk. 
 • UV védelemmel van ellátva, így hosszútávon terhelhető, átengedi a párát, miközben az esővizet kiszorítja. 
 • Továbbá tartja a méretét, nem fog összeesni az időjárási körülmények hatására, ellentétben néhány kevésbé jó minőségű szigetelőanyaggal. 
 • Ellenáll a gombák- és a penész károsító hatásainak, és a várható élettartama 15 év feletti. 


Hol alkalmazható a purhab vagy PIR hab?

PIR_4


Külső-belső szigetelésre egyaránt alkalmas
 • Tetőterek
 • Lapostetők
 • Homlokzatok
 • Födémek
 • Aljzatok
 • Nyílászárók, vakolható redőnytokok
 • Medencék
 • Falszerkezetek, falpanelek belső szigeteléseként

Egyaránt megállja a helyét. Ahol szigetelni kell, ott a PIR hab nagy valószínűséggel a legjobb megoldás. 

Kiiktatja az esetleges hőhidakat, olyan réseket is kitölt, amelyek más anyaggal nem elérhetőek.

A szórt poliuretán habot egy speciális berendezés és egy speciális szórópisztoly segítségével juttatjuk fel a felületre. A kiszórt anyag pár másodperc elteltével megduzzad és megszilárdul. A szórt poliuretán hab többféle formában-, illetve sűrűségben létezik. 

A szórt poliuretán habot 14 ℃ feletti hőmérsékleten, por, olaj és zsírmentes felületen, szélcsendben alkalmazzák a tetőszerkezeten.

A poliuretán hab két fő típusa az alkalmazási terület szempontjából.

Zárt -és nyitott cellás hab. 

PIR_5

Nyitott cellás (lágy hab)

A nyitott cellás habot a lakóházak belső szigetelésekor alkalmazzák. Mivel a felfújása után százszorosára duzzad, minden kis résbe tökéletesen eljut, és az eredmény egy hőhídmentes, egyenletes, hosszan tartó hő- és hangszigetelés lesz. 

A nyitott cellás hab szigetelés alkalmas még ipari- és mezőgazdasági épületek, csarnokok, illetve tetők szigetelésére is. A nyitott cellás hab kiváló vízzáró, hangszigetelő képessége egyedülálló, mert képes kiküszöbölni a konvenciós hőt az üregeken és réseken belül. Így képes egyenletes hőérzetet biztosítani egész évben. Továbbá a nedvességet is kizárja, illetve a levegő által lecsapódott párát, ezért teljes egészében ellenáll a gombásodásnak vagy penészesedésnek. 

Tetőtér szigetelés, födém szigetelés

A tetőtér szigetelés során a nyitott cellás habot a vízszigetelő fóliára, vagy a fa födémszerkezetre fújják. A habot a felfújás után a megfelelő vastagságra lehet igazítani, hogy a tetőtér magasságáig érjen.

Belső falak szigetelése

A nyitott cellás szigetelő hab kiválóan alkalmazható mindenféle típusú belső falszerkezeten is.  Tökéletes választás lehet, mivel kiváló, egyenletes légzáró réteget lehet vele kialakítani, így a szigetelés hibátlan lesz. 

Zárt cellás (kemény hab)

A zárt cellás purhab a nyitott cellással ellentétben szinte teljesen merev, sűrű állagú. Emiatt sokkal lassabban tágul, és a nyitott cellással ellentétben térfogatának nem százszorosára, hanem körülbelül a negyvenszeresére fog megduzzadni. Ezért kiválóan alkalmazható a zajcsökkentésre, hangszigetelésre és hőszigetelésre. Mivel a zárt cellás purhabbal egy tökéletesen zárt, homogén felületet kapunk elkerülhetjük a beázást, már 3 cm-es vastagságú szigeteléssel is. 

A zárt cellás hab alkalmas még a lakóházak külső falazatának, medencéknek, ipari és mezőgazdasági létesítmények és szökőkutak külső-belső víz-, hő- és hangszigetelésére is.

Alapvetően minden felületre felvihető, hőhídmentes, egyenletes szigetelést eredményez, és háromszor jobb a hőszigetelő képessége, mint más szigetelőanyagoknak. 

A zárt cellás purhab kiválóan alkalmas a hullámpala, a lemeztető és a palatető szigetelésére, mivel minden rést és repedést tökéletesen eltömít légmentesen. Olyan egybefüggő, varratmentes tartást ad, ami által a fűtési és hűtési költségeket csökkenthetjük. 

PIR hab: a purhab továbbfejlesztett változata

PI_6

A PIR hab a purhab továbbfejlesztett verziójának felel meg, tűzvédelmileg is biztonságosabb. A poliuretán hab így egy gyűjtőnév, aminek az „elitebb” fajtája a PIR. A PUR és PIR hőszigetelési anyagok nagyon hasonlóak, majdhogynem egyformák, mivel mindkét szigetelés egy intenzív kémiai folyamat által létrehozott zárt cellás hab, aminek az alapanyaga a poliol és az MDI. A PIR azonban nagyobb mennyiségben tartalmazza az úgynevezett gyűrűs szerkezetű poliizocianurát molekulát, ami kiváló tűzvédelmi képességet ad a habnak. 

Alapvetően a PIR habbal ugyanolyan jól lehet dolgozni, mint a purhabbal, a különbség csupán az, hogy a PIR hab égése során grafithoz hasonló szerkezetű védőréteg képződik a hőszigetelő belső mag része körül, aminek eredményéül nemcsak a füst keletkezését állítja le, de a hőfejlődést is minimálisra csökkenti a hőszigetelő hab külső területén. 

Lássuk, hogy miért is olyan speciális a poliuretán PIR hab (puren PIR)!

Véd a gombásodástól

A penészgomba elterjedése mindig is nagy problémát jelentett az építőiparban, és kevés olyan szigetelőanyag létezik, ami valóban ellenáll a penészgomba képződésnek. A poliuretán tökéletes védelmet jelent a nedvesség ellen, tehát nem ad táptalajt a mikroorganizmusoknak ezáltal meggátolja a gombaképződést. Fontos még megjegyezni, hogy nem tartalmaz gombaölőszert, így nincs káros hatással az egészségre és a környezetre.

Elsőrendű a nedvességálló képessége

Bár a hőszigetelés fontos tulajdonsága lenne, hogy védjen a páraképződés, nedvesség ellen, mégis sok hőszigetelő anyag nem teljesen képes erre a feladatra. A poliuretán hab viszont igen, ebbe beletartozik a téli időszakban felgyűlő kondenzvíz is, így a kimagasló rengeteg fűtési-, hűtési energiát spórolhatunk meg.

Mindennemű méregtől mentes

A poliuretán sem az emberei szervezetre, sem a környezet számára nem mérgező, ezért is használják fel a gyógyszeriparban is. A sebtapasztól kezdve egészen a poliuretánból készült szívbillentyűig, ennek a különleges anyagnak a specialitása, hogy más hőszigetelő anyagokkal szemben, biocid-, gyomirtó-, és gombairtó mentes.

Nem okoz semmiféle allergiát

A legtöbb megújuló alapanyagból előállított hőszigetelő és építőiparban használt szerek gyakran váltanak ki allergiát. Beszélhetünk itt akár a fűrészporról, különböző gombaölő szerekről, de akár csak a hagyományos aljzatbetonról is. A poliuretán az építés felügyelet részéről is engedélyezett a belső terekben is. Kísérletek bizonyítják, hogy hosszútávon sem bocsát ki rákkeltő anyagot, illetve a környezeti és egészségügyi intézet is igazolja, hogy a puren PIR hőszigetelések antiallergének.

Könnyű vele dolgozni

A poliuretán hőszigetelő anyaggal való munka gyors, és kifejezetten költséghatékony. A puren PIR nemcsak hab formájában, de lapok formájában is létezik, ezek a szigetelő lapok nagyméretűek, és extrém könnyűek, illetve tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Ha csak arra gondolunk, hogy kőzetgyapot vagy fagyapot esetében 3-4 tonnányi szigetelőanyagot kell felrakni a tetőre, addig a puren PIR esetében 200 m2 hőszigeteléséhez csupán 850 kg-ra lesz szükség. A puren PIR hőszigetelések nagy előnye még, hogy már egy előre rajtuk lévő tetőfóliával jönnek ki a gyárból, amelyek biztos védelmet adnak a beázással szemben. Legyen az felújítás alatt lévő létesítmény vagy új építésű ingatlan, a puren PIR szigetelő lapokkal rendkívül gyorsan és precízen lehet lefedni a tetőt. 

Legjobb védelem a hidegtől

A puren PIR hőszigetelések egyedülállóan zárják ki a kinti hideg levegőt. Ennek oka a rendkívüli összetételük. Más szigetelőanyagokból sokkal többet kell felhasználni a kívánt minőség eléréséhez, így maga a szigetelés is sokkal vastagabb lesz, és nem olyan esztétikus, mint amit a puren PIR-rel elérhetünk. Utóbbi tulajdonsága miatt spórolhatunk az energiaköltségeken, és az építési és felújítási munkálatok is leegyszerűsödnek.

Legjobb védelem a hőségtől

Ahogyan télen a hideget kizárja ez a speciális szigetelés, ugyanúgy a nyári hőséget is képes kiszorítani, ami a tetőterekben különösen nagy gondot tud okozni. Ez szintén a puren PIR rendkívül vékonyan felvihető képessége miatt van, ami extrém alacsony hővezetési tényezővel gátolja a hőség átjutását a hűvösebb belső térbe, még kánikulában is

Újrahasznosítható

A puren PIR az egyetlen, jelenleg elérhető olyan anyag, aminek az újrahasznosításával egy új, funkcionális építőanyagot állítanak elő, a purenit-et. 

Maximális energia-megtakarítás

Különösen érdemes a puren PIR-t választani, ha felújítási munkálatokról van szó, és a befektetők hosszútávon szeretnék megoldani a szigetelést. A fűtési-és hűtési energia megtakarítás már az első naptól érzékelhető, mind a passzívházak, mind az alacsony energiafogyasztású házak esetében a puren hőszigeteléseivel komoly költségeket spórolhatunk meg. Továbbá az is hozzáad az értékéhez, ha figyelembe vesszük, hogy környezetbarát, és az olaj, valamint a gáz egyre drágulni fog a jövőben.

Kérje ajánlatunkat most!

BIZONYTALAN BENNE, HOGY ALKALMAS-E AZ ÖN TERÜLETÉRE A PIR HAB?

Konzultáljon szakértőnkkel!

REFERENCIÁK

 • Blikk
 • PiacProfit
 • ProfitLine
 • KNK
 • 10perc
 • Kanizsainfo