Készházak

DANISH FABRIK

danish-fabrik

Dán készházak Magyarországon

Csak nálunk!

A tervezéstől a kivitelezésig, megrendelőink igényeinek megfelelően, FIX áron és FIX határidővel dolgozunk.

Gyártói kapacitásunkGyártói kapacitásunk évente 250 darab készház gyártását teszi lehetővé.

ÉMI, CE rendszertanúsítvánnyal rendelkezünk.

Házaink CSOK és bankhitel felvételére egyaránt alkalmasak.

Választhat:

IDŐJÁRÁSTÓL FÜGGETLEN – télen is építhető száraz technológia

RENDKÍVÜL GYORS – 3 hónapos szerződéses határidőt vállalunk a felvonulástól a kulcsátadásig
ENERGIATAKARÉKOS – alacsony vagy zéró fűtésszámla

Akár 10%-kal nagyobb hasznos alapterület

Egy 25-30 cm vastag készház falvastagságával szemben egy hasonló hőátbocsátási paraméterekkel rendelkező téglafal vastagsága legalább 45 cm. Egy 100 m2-es háznál ez körülbelül 8 m2-t és átlagosan 5 millió forint költséget jelenthet. A Danish Fabrik készház-technológiával épülő házak hatékonyabb helykihasználtságot tesznek lehetővé.

Remek hőszigetelő-és hangszigetelő képesség

A jobb hőszigetelő képességüknek köszönhetően a szerelt technológiás készházak hőtechnikailag túlszárnyalják a hagyományos technológiával épült társaikat. Hangszigetelő képességük az alkalmazott rétegrend függvényében szintén jóval nagyobb, mint a téglaházaké.

keszhazak2
A fűtés-hűtés költségei alacsonyak, vagy nulla közeliek

Alacsony hőveszteség, korszerű elektromos fűtés és hővisszanyerős szellőztető-rendszer, ezáltal lényegesen kedvezőbb hűtési és fűtési költségek. A fűtési és hűtési költségek  50 százalékkal alacsonyabbak, mint hasonló téglaházak esetében.

Rendkívül gyors és hatékony kivitelezés

Az előregyártott, nagypaneles technológiával épülő készházak félkészen érkeznek az építési helyszínre, nincsenek száradási, állási idők. Ha megfelelően előkészített, összehangolt munka folyik, egy készház kivitelezése akár 3 hónap alatt lezárulhat. Ezen felül nincs anyagfelesleg, hulladék, a milliméter pontos előregyártás következtében, veszélyes hulladék egyáltalán nem keletkezik az építkezés során.

Milliméter pontos előregyártás – kiküszöbölve a kőműves-hibákat, ferde falakat, a téglaselejtet és a statikai problémákat.

Katasztrófaálló és tűzbiztos

Földrengéssel gyakrabban sújtott területeken – mint pl. Japán, California – a lakóépületek mintegy 90%-a szintén vázszerkezetes épület, mivel az sokkal jobban viselkedik a vízszintes elmozdulásokkal szemben is. Egy-egy földrengés alkalmával megfigyelhető, hogy az ilyen épületekben kevesebb a kár, a személyi sérülés és a haláleset.

A szerkezeti rétegek kialakítása során nagyon fontos a tűzállósági határérték. Tanúsítványunk a legmagasabb igényeknek is megfelel.

GYÁRTÁSI ÉS HELYSZÍNI KIVITELEZÉSI FOLYAMAT

A gyártást CNC technológiával végezzük, szigorú minőségbiztosítási rendszer alkalmazása mellett, gyártásvezető üzemmérnök felügyeletével. Ez garantálja a milliméter pontos illeszkedést, a nyíláshelyek pontos kialakítását, a villamos védőcsövek pontos elhelyezését. A szigetelések és a homlokzati nyílászárók (ablakok) is bekerülnek a falba a gyártási folyamat során, kiküszöbölendő a hibalehetőségeket. A folyamat teljesen automatizált, számítógép-vezérelt. A panelek legyártása a műhelyi szereléssel fejeződik be, ahol összeáll kézi erővel a teljes szerkezet. Ekkor már csak a helyszínre szállítás, és a helyszíni összeállítás marad hátra, majd a befejező munkák után az épület átadása.

Az előregyártott falpanelekkel megegyező összetételű a tető-és födémszerkezet lapostető vagy alacsony hajlásszögű tető esetén, nagyobb hajlásszögnél szeglemezes tetővázat építünk. 

A rendszer teljesen homogén egységet alkot, egységes aljzat-fal-és födémrendszer, ami rendkívül előnyös hőtechnikailag, ezért még a jelenleg érvényes energetikai követelmények teljesítéséhez sem szükséges külső kiegészítő falszigetelés, ami egyedülálló!

Talajcsavarra vagy sávalapra telepítjük a rendszert. 

Cserepeslemez vagy cserépfedést és szinterezett bádog ereszcsatornákat szerelünk fel, amikor kész a tető.

A fűtésrendszert NOBO elektromos panelekkel oldjuk meg, de eltérő igényeket is ki tudunk elégíteni. 

Egyedi kérés esetén a rendszert napelemekkel egészítjük ki.

Az előregyártás után a bádogozás, a beltéri ajtók, gépészeti és villamos szerelvények elhelyezése, és a festés, burkolás marad csak hátra mint helyszíni munka, és átadjuk a kész épületet. 

Ezeket a befejező munkákat igény szerint megrendelőnk is átvállalhatja, vagy mással is elvégeztetheti, megállapodás kérdése. Jellemzően ezek a feladatok a helyszínen 1-1,5 hónap alatt elvégezhetőek.

Gyártói minőségbiztosítás

Minden alkalmazott építési technológiánk esetén a gyártó alkalmazástechnikai kézikönyvének megfelelően, gyártói minőségellenőrzés mellett dolgozva garantáljuk, hogy háza első osztályú minőségben fog felépülni. 

Közvetlen kapcsolatban gyártó partnereinkkel, részt veszünk minden továbbképzésen, évente frissítjük szakembereink tudását. 

Árgarancia

Nem kell hosszas összehasonlításokkal és számolgatásokkal bajlódnia, ha a legjobb ár/érték arányt keresi. 

Minden általunk forgalmazott mintaházra árgaranciát vállalunk. 

Azért tudjuk ezt megtenni, mert saját gépekkel, bizonyos technológiák és anyagok esetén (polisztirol elemek, készház panelek, nyílászárók, gépészeti anyagok) saját gyártókapacitással, saját emberekkel dolgozunk, saját márkás nyílászáróink, napelemeink, hőszivattyúink és hővisszanyerős szellőztető-rendszereink kerülnek beépítésre, ami egyedülálló a piacon, és a műszaki tartalmakat költséghatékonyan, praktikusan terveztük meg, felesleges dolgok nélkül. 

A legjobb ár/érték arány nem a legolcsóbbat jelenti, de abban biztos lehet, hogy a fenti kapacitások és 38 éves céges tapasztalatunk birtokában ezt a magas minőségű, jól átgondolt műszaki tartalmat mi tudjuk a leghatékonyabban előállítani, a munkafolyamatokat a legoptimálisabban megszervezni.

Házak nettó 379.000 Ft/nm kulcsrakészen, - nettó 230.000 Ft/nm szerkezetkészen:

Danish Fabrik készházak előnyei: 

GYIK

A Danish Fabrik egy olyan előregyártott könnyűszerkezetes készház-technológia, ahol mind a falpanelek, mind a szárazaljzat, mind a födém-és a tetőszerkezet (lapos-vagy alacsony hajlásszögű tető esetén) ugyanabból a rétegrendből, előregyártva készül. 

Magastető esetén szeglemezes szerkezetet használunk. 

Gipszkarton lapok között 20 cm PIR hab vagy fagyapot szigetelés, aminek annyira kedvező a hőátbocsátási tényezője, hogy további külső szigetelést sem igényel. 

Továbbá, a szárazaljzat-rendszer kiküszöböli az esztrich-betonozás, valamint az aljzatkiegyenlítés szükségességét is (rögtön burkolható felület). 

Luxus érzést nyújt az első pillanattól, szárazépítési technológia, nincs száradási ideje, bármilyen évszakban építhető, nem vizesedik, nem penészesedik, nem hőhidas, soha nem lesz dohos, nem ázik be, nem ferdék a falak, modern, milliméter pontos a vízszintes és a függőleges is benne, kiküszöböli a vizes építési technológiák összes hátrányait.

Emellett masszív, erős, bármilyen nehéz belső tárgy, bútor rögzítésére alkalmas, földrengésbiztos, tűzgátló, katasztrófaálló szerkezet. 

Az előregyártott falpanelek a gyárból már úgy kerülnek ki, hogy a homlokzati nyílászárók be vannak építve, valamint a fal-illetve aljzatpanelekben a villamos-gépészeti előcsövezések is megtörténtek. Lapostető esetén a teljes rétegrend PVC szigeteléssel elkészülhet előre, alacsony hajlásszögű tetőnél is a fedés, szeglemezes szerkezet esetén az összeállítás, lécezés, fóliázás, fedés a helyszínen történik. 

A rendkívül nagymértékű, pontos előregyártás minimális helyszíni befejező munkát igényel, aminek – azt hiszem nem kell ecsetelnem a piaci előnyeit. 

Mivel a rendszer külső szigetelést nem igényel, valamint az aljzat is “készen” érkezik, és az gipszkarton lapokat csak Q2-es hézagoló glettel kell ellátni, tehát nem csak vakolni nem kell, de glettelni is alig, a helyszínen a bádogos munkák, a festés, felületképzés, a hideg-meleg burkolás, a villamos és gépész szerelvényezés, és a beltéri ajtók beépítése marad csak feladatnak. 

A rendszert talajcsavarokra és beton sávalapra is tudjuk szerelni, amit szintén elkészítünk a helyszínen. 

Egy 100 nm-es házat 10 nap alatt tudunk előregyártani, és a helyszíni befejező munkák körülbelül két hetet vesznek igénybe. Ha az alapozást egyszerre kezdjük a gyártással, két hónap alatt kulcsrakészen le tudunk gyártani és meg tudunk építeni egy 100 nm-es házat.

Az épületeket jellemzően Nobo paneles elektromos fűtéssel szereljük, igény esetén napelemmel, hővisszanyerős szellőztető-rendszerrel. Nagyobb alapterületű épületeknél levegő-víz hőszivattyúval.

Fagyapot belső szigetelés választása esetén az épületben passzívház színvonalú belső mikroklíma érhető el, a természetes anyag páradiffúziója és más előnyös tulajdonságai révén nem szükséges sem klimatizálás, sem gépi szellőztetés, teljesen antiallergén, egészséges, megfelelő oxigén-és páratartalmú levegő kering az egész légtérben. A tetőtérben sincs meleg! 

Típusházaink, amelyek közül egy a Villa Polka, kifejezetten igényes beltartalmi értékkel és külső megjelenéssel, belsőépítész által pontosan megtervezett megjelenéssel, beépített bútorokkal, fix áron megrendelhetők, természetesen egyedi igényeket, módosítási kéréseket is figyelembe tudunk venni.

Egy ilyen igényes típusház megépítése természetesen az extra felületképzések, bútorok és egyéb belső munkálatok miatt 4-5 hónapra tehető. 

Egyszerűbb házak, típustervek bruttó 430.000 ft-os nm áron elérhetőek ezzel a technológiával, egyszerű műszaki tartalommal, az épület nettó hasznos alapterületére vetítve. 

Maga az előregyártott szerkezet a fent részletezett paraméterekkel hozzávetőlegesen bruttó 280.000 ft-ból elérhető /nm, a többi az egyedi igényeken múlik. 

Természetesen a luxus beltartalmi értékkel és esztétikai megoldásokkal rendelkező házak ennél jóval drágábbak, elérik a 750.000 ft-os nm árat is, de ez már igény és ízlés kérdése. 

A technológia tökéletes hő-és hangszigetelő képességével, katasztrófaálló szerkezetével és nagyszerű mikroklímájával egyszerre költséghatékony és alkalmas luxus igényszintű házak kialakítására is. 

Hol lehet érdeklődni? 

Ha bármi kérdésed adódna, állunk rendelkezésedre! 

A számunk +36 70 676 5379.

Helyszíni befejező munkák:

Hogyan kezdődik a tervezési folyamat?

Ügyfelünk az építkezés folyamatának első lépéseként először mérnök kollégánkkal egyeztet elképzeléseiről a tulajdonában lévő telek adottságainak figyelembevételével. Megkötjük a tervezési szerződést, elkészül egy vázlatterv, amely figyelembe veszi az ügyfél elképzeléseit, a területre vonatkozó előírásokat, a helyiségek alaprajzi elosztását és számát. Az elfogadott vázlatterv alapján folyik tovább az építész tervezői eljárás, majd a végleges árak kikalkulálása (ha nem típustervet választott), és a tervezési folyamat végén a szerződés egyben a gyártásra és a kivitelezésre. A speciális előregyártási konstrukció miatt a hagyományos egyszerűsített bejelentési eljáráshoz kötelező tervdokumentációs részek mellé kiviteli szintű villamos-gépész terv, valamint gyártmányterv készítése is szükséges.

A tervezés során pontosan, egyenként meghatározásra kerülnek a külső-belső nyílászárók, az árnyékolástechnika, a szúnyoghálók, a gyengeáramú rendszerek, a falszínek, a villanykapcsolók, burkolatok, beltéri ajtók, az épület hűtő-fűtő, szellőztető és megújuló energia-rendszerei, és minden apró részlet.

Házainkhoz jellemzően a típusházak áraiban bármilyen színű falak választhatók, beltéri ajtók 25.000 Ft-ig, bejárati ajtó 240.000 Ft-ig, hidegburkolatok 4500 Ft-ig, laminált padló (melegburkolat) 2500 Ft-ig /nm. Alföldi, Mofém középkategóriás szaniterek.

Egy átlagos ház műszaki tartalma és fal rétegrendje

Alapozás: Talajcsavarozást, vagy 40 cm széles beton sávalapot készítünk, erre 25 cm széles beton lábazati fal készül, a fogadószintet 12 cm vasalt szerelőbetonnal alakítjuk ki. A lábazati falat későbbiekben 12 cm vízálló hőszigeteléssel látjuk el. Nagyon fontos, hogy ha az alapozást nem mi végezzük, az milliméter pontos legyen, mert az előregyártott elemek pontossága itt nem tűri meg az alapozás legkisebb hibáit sem.

Jellemző fal rétegrend:

Födémszerkezetek

Danish Fabrik falpanelekkel megegyező födémszerkezet.

Tetőszerkezet

Falakkal megegyező összetételű tetőszerkezet lapos-és alacsony hajlásszögű tetőknél, nagyobb hajlásszögnél szeglemezes tetőszerkezet, hidegtetővel.

A tetőhöz tartozó bádogos munkákat (vízszintes és függőleges ereszcsatorna, vápa, oromfal szegése, tetőkibúvó kialakítása) szinterezett alumínium lemezből készítjük.

Külső nyílászárók

ISOLA fehér műanyag nyílászárók, 6-7 légkamrás profilokkal, három rétegű üveggel, jellemzően bukó-nyíló szerkezettel, 7 ponton záródó acél biztonsági bejárati tömör ajtó kukucskálónyílással, biztonsági zárral. Kívül-belül fehér műanyag párkányok, szúnyoghálók és redőnyök elhelyezése igény szerint kérhető.

Aljzat

esztrich

Szárazpadló rendszer előregyártott panelekből

Danish Fabrik falpanelekkel megegyező összetételű szárazpadló-rendszer előre telepített gépészeti csövekkel (a technológia nem igényel aljzatkiegyenlítést!)

Villanyszerelés

Falpaneljeink már tartalmazzák a villanyszerelés előkészítését, helyszínen csak a vezetékek behúzását, szerelvényezést végezzük.

Minden helyiségbe 1 (mennyezeti) lámpakiállást biztosítunk, hozzá tartozó kapcsolóval.

Szobába, hálóba, nappaliba 1 TV antenna csatlakozót, és 3 dugaszoló aljzatot, konyhába 2 dugaszoló aljzatot és 2 dupla dugaljat építünk ki. Fürdőbe 2 csatlakozó aljzattal, és 2 lámpa kiállással számolunk. Legrand vagy azzal egyenértékű fehér villanykapcsolókat és konnektorokat használunk.

A fűtésrendszert elektromos NOBO panelekkel oldjuk meg, a fürdőszobában elektromos törölközőszárítós radiátorral, a melegvizet bojlerrel állítjuk elő. A rendszert igény esetén hővisszanyerős szellőztető-rendszerrel és napelemekkel kombináljuk, ebben az esetben várhatóan a fűtésszámla éves átlaga a nullához közelít majd.

A víz-, szennyvíz-, villany-vezetékeket épületen belül építjük ki, a közműrákötés nincs benne a rendszer alapárában, de igény esetén ezt is elvégezzük.

Festés

Vizes helyiségeket (fürdő, mosdó, WC, konyha), illetve az előszobát, kamrát kerámia lapburkolattal látjuk el. Fürdő, WC falát 1,5 m-ig csempézzük. A vízszintes és függőleges kerámia burkolatokat 4 500,- Ft-os bruttó m2 árig választhat a megrendelő.

Többi helyiségbe laminált padlót, fektetünk. Laminált burkolat esetén 2 500,- Ft-os nettó árig lehet választani.

A falak és a plafon festése a Q2-es glettelést követően két réteg diszperziós igény szerinti színű, de jellemzően fehér falfestéket jelent.

Víz-, szennyvíz szerelése

Elektromos rendszerhez gégecsövek, vezetékek, szerelvényezés

Klíma, TV, Internet, kaputelefon, riasztó stb. kiállás biztosítása vevő által jelzett helyekre.

Készházainkba kizárólag természetes anyagokat építünk be. A külső és belső falakban egyaránt nagy térfogat  sűrűségű (40-50kg/m3) szigetelést alkalmazunk. Ez a jó hőszigetelés mellett rendkívül jó hőtárolást és kiváló hangszigetelést eredményez.

Falszerkezeteink páradiffúzió tekintetében nyitott rendszerek, ez összhangban áll a tartóváz természetes tulajdonságaival és  egyúttal egészséges, komfortos belső klímát biztosít.

Típusterveink:

típus tervek

Slim Fit

Slim Fit Alaprajz Legyen az öné a következő referenciánk, kérje ingyenes árajánlatunkat! Ajánlatkérés

Megnézem »
típus tervek

Csubakka

Csubakka Alaprajz Legyen az öné a következő referenciánk, kérje ingyenes árajánlatunkat! Ajánlatkérés

Megnézem »
KÉRJEN DÍJMENTES AJÁNLATOT