Rohamot indított a lakosság a napelemekért a rezsibejelentés után

Mint azt előre sejthettük, az energiapiaci áremelések előli kiútkeresés egyre jobban foglalkoztatja a lakosságot. Ezért sokkal többen fedezik fel a megoldást is. A saját energia termelése függetlenné tesz minket a szolgáltatóktól és a világpiaci helyzetektől. Ezen felül a napelem rendszerek telepítésére továbbra is felvehető az állami lakásfelújítási támogatás. 

A napelem rendszer telepítése napról-napra hamarabb megtérülő befektetés.

Nem is olyan régen a szakemberek úgy számolták, hogy a napenergia hasznosításával átlagosan 8-10 év alatt válik kifizetődővé a háztartási kiserőművek telepítése. Aztán megnyílt a lehetőség, hogy a támogatással a költségeket akár a felére csökkentsük, ezzel arányosan rövidítve a megtérülési időt. Most azonban az energia árak emelkedése miatt ez az összeg még hamarabb visszajut hozzánk.

Napjainkra már nem csak egyszerűen megéri a napelem használata. Egyre nagyobb értéket képvisel az általa termelt energia, ezért egyre nagyobb az ezzel járó haszon is.

Tömegével ébrednek rá az emberek a legegyszerűbb megoldásra.

A napelemek számos előnye mellett az anyagi haszon egyre növekvő nagyságára ébredezik rá a lakosság is. Mindenkinek biztonságos, kiszámítható jövőre van szüksége.

Az energiapiac bizonytalansága miatt nem tudjuk, hogy milyen mértékű emelkedés lesz még a közeljövőben. Motiváló erő a jövőbeli áremelkedésektől való félelem és a kiszolgáltatottság miatti harag is.

Egyre nagyobb számban döntenek a megújuló energia használata mellett. Bár már most rohamozni kezdték a napelem szolgáltatókat, az igénylők száma úgy tűnik hamar hatványozódni fog. 

Tudnak még munkát vállalni a szakemberek?

A megnövekedett igényeket jelenleg gond nélkül ki tudják szolgálni. A felszerelés várakozási idejében azonban már kezd érzékelhetővé válni a megnövekedett kereslet. Jó hír, hogy a komoly szakmai háttérrel rendelkező cégeket a fokozódó kereslet nem érte váratlanul.

Felkészültek a kihívásra. Kevésbé jó, hogy számíthatunk a gyors haszon reményében hirtelen megalakuló, szakmai háttérrel nem rendelkező vállalkozásokra. Nagyon fontos, hogy bármennyire is sürgetőnek érezzük a telepítést, ne veszítsük el a fejünket a megfelelő vállalkozó kiválasztásánál.

Nőni fog a napelem ára?

Igen, az áremelkedés boritékolható a napelem piacon is. Részben mert az üzemanyagárak mindenre kihatnak, másrészről a kereslet növekedése magával hozza az árak növekedését is. De az elmúlt időszakban még csak minimális emelkedés volt, így érdemes mihamarabb döntésre jutnunk. 

Mennyit bír még a napelem piac?

Szerencsére még elegendő napelem van raktárkészleten. Komolyabb cégeknél a jelenlegi árakon hozzájuthatunk a rendszerünkhöz akkor is, ha csak valamivel később kerül beszerelésre.

Az inverterek esetén azonban előreláthatóan hamarabb fog hiány keletkezni. De ez sem azt jelenti, hogy lehetetlen lesz bármihez is hozzájutni. A várakozási idő fog növekedni ezáltal. De a fellendülő kereslet az iparág bővülését is eredményezi. Tehát idővel mindenki hozzá fog jutni a szükséges elemekhez.

Ha még nem döntöttél a napelem telepítése mellett, nem érdemes túl sokáig halogatnod. A lehetőségről ugyan előreláthatóan nem maradsz le, de a kilátásban lévő áremelkedések miatt őrült összegeket veszíthetsz.

Amíg a rendszered nem üzemel a szolgáltatók által megszabott árakon vagy kénytelen a szükséges áramot megvásárolni. Ezen felül a rendszerek telepítése is most garantáltan olcsóbb.   

  • Blikk
  • PiacProfit
  • ProfitLine
  • KNK
  • 10perc
  • Kanizsainfo