Utólagos vízszigetelés

 • Tetőszigetelés
 • Pinceszigetelés
 • Falszigetelés
 • Aljzat-és födémszigetelés

Az épületek egyik legnagyobb ellensége a víz. Ha nem jó helyen van. 

A régi épületeknél gyakran sohasem volt megfelelő vízszigetelés, vagy elöregedett. Kivitelezési hibákból is fakadhat olyan penészesedés, vizesedés, salétromosodás, ami ellen fel kell venni a harcot – utólagos vízszigeteléssel. 

A pincék, talajszint alatti épületrészek különösen veszélyeztetettek – ezek utólagos szigetelésében is nagy gyakorlattal rendelkezünk. Gyakran a lapostetők vízszigetelése öregszik el, megy tönkre – ez is egy külön szakterületünk. 

A kezeletlen probléma idővel csak súlyosbodni fog – akár egészségügyi károkat is okozhat. 
Bízza szakemberre a probléma feltárását és megoldását – a szigetelés az egyik legkényesebb, legnagyobb szakértelmet igénylő terület az építőiparon belül. Ne bízza akárkire! 

Cégünk 38 éves tapasztalattal áll a rendelkezésére minden szigetelési, vízszigetelési probléma megoldásában.

Kérje ingyenes felmérésünket

Kérjen szaktanácsot, konzultációt! Küldjön képeket a problémáról, hogy segíthessünk!

Kérje ingyenes ajánlatunkat helyszíni felméréssel

vizszigeteles_1

Nyilvánvalóan mindannyian szeretnénk kijavítani azt a kényes problémát, amikor a falakon vagy a plafonon beázást, penészt, salétromosodást, a házban pedig dohos szagot tapasztalunk. Ezt utólag csak szakszerű szigeteléssel (falvarrás, injektálás, acéllemezes falszigetelés), akár falbontással is járó munka árán lehet helyrehozni. 

Ebben tudunk segíteni Önnek.

A vízszigetelés hiánya, vagy annak nem megfelelő, szakszerűtlen kivitelezése nagyon komoly gondokat okozhat a jövőben, akár egészségügyi problémákat is, mint az asztma vagy allergia, így az utólagos vízszigetelést lehetőség szerint minél hamarabb el kell végezni. 

Lássuk, mire is lesz szükség, hogy kijavítsuk a beázást, és melyek a legmodernebb technológiák!

A penészesedés, vizesedés, szigetelési hibák javítására cégünktől ingyen igényelhet szakmai tanácsot és tájékoztatást, hogy igényeinek megfelelően a leghatékonyabb módszert válasszuk ki Önnek. 

Jelenleg a legkorszerűbb utólagos vízszigetelési technológiák, az acéllemezes falszigetelés, falrepedés esetén falvarrás, és az injektálás, amiket különböző esetekben kell alkalmazni. 

 Falvarrás

viszigetels_falvarras

Ezt az eljárást akkor ajánlják a szakértők, ha a falakon látható repedések keletkeztek, más esetben nincs szükség falvarrásra. A falvarrás leegyszerűsítve a falak megerősítése, azokon a területeken, ahol repedés keletkezett. A falvarrás technológiájának két fajtáját különböztetjük meg. Falvarrást végezhetnek injektálással, illetve vasbetétekkel is. 

Falvarrás injektálással:

A repedés felett 10-12 mm átmérőjű lukakat fúrnak 10-12 cm-es távolságra egymástól. A lyukakat kompresszorral kifújják, egyes esetekben huzalt is helyeznek a repedésbe. Ezután kitöltik a repedéseket erős műgyantával, majd üvegszövetes hálóval kiglettelik. Ezután jöhet a vakolás és a festés. 

Falvarrás vasbetétekkel

Az injektálásos technológiánál erősebb megoldás. Az eljárást acélspirállal és egy két komponensű, zsugorodásmentes habarccsal végzik. A meggyengült falazaton, illetve a repedéseken egymástól merőlegesen körülbelül 40 cm-es távolságra, 6 cm-es mélységű és 1 méter hosszúságú horonyvágatokat készítenek. Ezekbe a horonyvágatokba kerül majd az acélspirál és a horgonyzó-habarcs. Ezáltal a repedések eltűnnek, és a falak hosszútávon stabilak maradnak. A falrepedések nagyságától függően plusz furatokat is kell néha végezni a falban. 

Miért válasszuk a falvarrást?

 • költséghatékony és gyors eljárás
 • betonkoszorú nélkül épült idősebb épületek is megmenthetőek,
 • hosszútávon elkerülhetjük az újabb repedéseket
A falvarrás ára: általában bruttó 10-12.000 Ft-tal kell számolnunk/ repedés méterrel.

Falvarrásra szeretne ajánlatot kérni?  Tanácstalan? 

Cégünk 38 éves tapasztalattal áll a rendelkezésére minden szigetelési, vízszigetelési probléma megoldásában. 

Kérje ingyenes felmérésünket

Kérjen szaktanácsot, konzultációt! Küldjön képeket a problémáról, hogy segíthessünk!

Kérje ingyenes ajánlatunkat helyszíni felméréssel

Acéllemezes falszigetelés

Ezt a szigetelési eljárást főleg téglafalaknál, laza szerkezetű vályog és vert falaknál alkalmazzák. Az acéllemezes eljárással lemezeket fednek egymásra (más szóval sajtolnak be) körülbelül másfél centiméteres távolságban a fal vízszintes síkján. A módszer lényege, hogy a lemezek elzárják a fal keresztmetszetébe beszivárgó nedvesség útját a padlószint alatti magasságban. A hullámosított saválló vagy horganyzott acéllemezek a fal teljes keresztmetszetén áthatolnak, így elérhető, hogy a beázás természetes módon megszáradjon, mivel nincs több nedvesség ami táplálhatja, és további beázástól sem kell többé tartanunk. Az acéllemez besajtolással az épület élettartama még a legzordabb időjárási körülmények között is meghaladja az 50 évet. 

Az eljárás további előnyei:

 • gyors a kivitelezése, egy kisebb családi ház esetében akár 1 napon belül elkészülhet
 • a fal természetes úton szárad ki
 • nincs egészségkárosító hatása
 • minimális falbontással jár csupán a vakolatot kell 4-6cm szélesen eltávolítani
 • könnyen ellenőrizhető, hogy sikerült az eljárás ( szemmel látható)
 • nem kell számolni azzal, hogy esetleg sérült a falszerkezet
 • a falszigetelési eljárás az év bármely szakában elvégezhető

Az acéllemez-besajtolásos technológia 100 százalékban megbízható.

Az acéllemezes szigetelés ára: Ha a szigetelés horganyzott lemezzel történik, nagyjából bruttó 11.000 Ft/méterrel kell számolnunk. Ugyanez saválló lemezzel pedig bruttó 14.000 Ft/m körüli összeget jelent.

 Bár ez az eljárás nem olcsó mulatság, az biztos, hogy megtérülő befektetésnek számít, mivel az ingatlan értékét is növeli.

Injektálás

vizszigeteles_3

Az injektálás jelenleg az egyik legkorszerűbb vízszigetelési technológia, mellyel garantáltan tarthatja épségben a háza falait. Az injektálás valójában vegyi szigetelés, melynek során furatsorokat készítenek a falban 12-13 cm-es távolságra egymástól, és ezeket töltik fel egy krém állagú anyaggal.

vzszoegteletes-_-4

A furatsor a belső aljzat szintje fölött 5 cm-el fúrják be, ez azért van, hogy a vízszintes vízzárás létre jöhessen. Az alacsony nyomással bejuttatott injektáló anyag 15-20 cm-es terjedést biztosít. Így a falat semmilyen esetben sem kell teljes keresztmetszetében átfúrni, csak az injektálás után újravakolni.

A vízszigetelő krém fontos előnye, hogy hagyományos kapilláris nedvesség elleni képességgel rendelkezik, de nem juttat több nedvességet a falba a felvitele során, és nem szükséges hozzá speciális berendezés vagy eszköz. 

Az injektáló krém WTA bizonyítvánnyal rendelkezik, többszörösen bevizsgált és ellenőrzött anyag. Mivel speciális pórusszűkítő és vízlepergető képességgel is rendelkezik, így tökéletesen elzárja a víz útját, eltömítve a fal anyagában a legapróbb pórusokat. 

Az utólagos vízszigetelések közül így kiemelkedik az injektáló krémmel történő vízszigetelés, mert minden falazatnál alkalmazható, attól függetlenül, hogy az adott falnak milyen mértékű a nedvesség – és sószennyezettsége. Továbbá költséghatékony és gyorsan elkészül, 100 százalékban elzárja a víz útját, garantáltan nem kell tartanunk többé a beázástól. Nem utolsó sorban pedig mindenféle bontás és koszolás nélkül alkalmazható. 

Cégünk 38 éves tapasztalattal áll a rendelkezésére minden szigetelési, vízszigetelési probléma megoldásában. 

Kérje ingyenes felmérésünket

Kérjen szaktanácsot, konzultációt! Küldjön képeket a problémáról, hogy segíthessünk!

Kérje ingyenes ajánlatunkat helyszíni felméréssel

 • Blikk
 • PiacProfit
 • ProfitLine
 • KNK
 • 10perc
 • Kanizsainfo