Szigetelés

Vízszigetelés, hőszigetelés, hangszigetelés

homlokzati-szigetelés teto-szigeteles szigeteles

Válassza a szakkivitelezőt!

Szigetelés felsőfokon – szakkivitelezőtől

 • 38 év tapasztalat
 • Díjmentes konzultáció és tételes árajánlat
 • Kedvező árak
 • Rövid határidők
 • Felelősségbiztosítás (egyedi, beázás elleni 12 év garancia!)

Cégünk vállalja:

 • Lapostetők
 • Magastetők
 • Pincék
 • Homlokzatok
 • Lábazatok
 • Padlók
 • Födémek
 • Zöldtetők
 • Erkélyek
 • és egyéb épületrészek

Korszerű, szakértő szigetelését, 12 év teljeskörű garanciával.

Utólagos vízszigetelést is vállalunk.

 • Bitumenes szigetelés
 • PVC technológia

A szigetelés szakértelmet kíván!

 Az építőipar bizonyos területein kiemelten fontos, hogy a megfelelő szakképzettséggel és gyakorlattal rendelkező, valódi szakemberekkel dolgoztasson – kiemelten ilyen a szigetelés.

A szigetelés szakkivitelezőt kíván!

 Rengeteg anyagi és erkölcsi kár, idegeskedés, felesleges munka, bontás, időveszteség kerülhető el, ha valódi szakemberrel végezteti el a szigetelési feladatokat.

Sok esetben speciális szaktudást, gyakorlatot, és szerszámokat, eszközöket igénylő területről van szó, a beázások később a legtöbb bosszúságot, problémát okozhatják egy épületnél – ne kockáztasson!

 • Fix áron
 • Fix határidővel
 • Fix minőség

A nem megfelelő hőszigetelés hőhidassá teheti az épületet, megnövelheti a fűtési költségeket.

A lépéshang-szigetelés nem megfelelő kivitelezése egy emeletes házban pokollá teheti a mindennapokat.

A szigeteléshez nem értő szakemberek gyakran több anyagot használnak el feleslegesen a kivitelezés során, és így szinte láthatatlanul növelik a költségeket.

A nem megfelelő rétegrendek meghatározásával pedig olyan szarvashibát követhetnek el, ami később csak nagyon költséges bontás árán, vagy szinte nem is javítható!

Ne kockáztasson, bízza valódi szakemberre.

Kérje ingyenes konzultációnkat most!

Tetőszigetelés

tetőszigetelés

Bármilyen épületről legyen is szó, akár ipari csarnokokról vagy mezőgazdasági épületekről, elengedhetetlenül fontos, a megfelelő műszaki tetőszigetelés, illetve az esővíz elvezető csatorna kiépítése.

Tetőszigetelés modifikált bitumenes lemezekkel és PVC tetőszigetelő lemezekkel

Manapság a legmegbízhatóbb, és legelterjedtebb vízszigetelési módszer az úgynevezett modifikált bitumenes lemezekkel és lágy PVC tetőszigetelő lemezekkel történő szigetelés. Ezt a módszert főként a külső hatásoknak kitett helyekre, mint a zöldtetők, a teraszok és erkélyek.

Mi is az a bitumenes szigetelő lemez?

A modern gyártási technológiával készült modifikált bitumenes szigetelőlemez a korszerű és biztonságos vízszigetelés eszköze. Hogy minél változatosabban lehessen felhasználni, a vízszigetelő anyagok gyártói különböző műanyagok hozzáadásával módosítják és javítják, emiatt nevezzük ezt az anyagot modifikált bitumeneknek, illetve a szintén ezzel a technológiával gyártott vízszigetelő lemezt modifikált bitumenes lemeznek.

A bitumenes szigetelő lemezek típusai

A bitumenes vízszigetelő lemezek felépítése

A modifikált bitumenes lemezek tapadás gátló mikro fóliával vannak ellátva. Előállításukhoz felhasználnak még bitumenkeverékeket és hordozóréteget.

A modifikált bitumenes szigetelő lemezek típusai a bitumenkeverék tulajdonságai alapján:

 • APP (attaktikus polipropilén) modifikációjú bitumenes szigetelő lemez előnye, hogy nagyon rugalmas, könnyű, így jól bedolgozható és szállítható. Mivel időtálló anyagból készül, így hosszú távon használhat. A nyári meleg, párás időjárás esetén is jól szigetel, de a téli fagyban is kiválóan alkalmazható.
 • SBS (stirol-butadén-stirol) modifikációjú bitumenes szigetelő lemez

Az SBS modifikált szigetelő lemez nagyobb felületű, és sokkal lágyabb anyagból készül, mint az APP. Ezt a lemezt főleg a téli hideg időjárásra tervezték, mivel a fagyban sem veszíti el rugalmasságát, és télen is könnyen beépíthető.

A tapadásgátló mikro fólia szerepe a szigetelő lemezen

A tapadásgátló fólia elsődleges szerepe, hogy a szigetelő anyag tekercsek ne ragadjanak össze tárolás közben. Amikor a szigetelő anyagot hegeszteni kezdik, a fólia azonnal elolvad, így arra sincs szükség, hogy azt lehúzzuk.

Mely területekre használhatjuk a bitumenes lemezeket?

Bitumenes vízszigetelő lemezek vastagsága

A zárólemezek vastagsága nem mm-ben, hanem az anyag tömege kg/m²-ben van megadva. Általánosan a zárólemezek tömege 4,5 kg.

Bitumenes lemezek kiszerelése, tárolása

A bitumenes szigetelő lemezeket 1×10 méteres tekercsekben gyártják le, és tárolják. De előfordulhat, hogy egyes szigetelőanyagokat más, egyedi kiszerelésben tárolnak.

A tekercseket függőlegesen állítva, naptól és nedvességtől elzárva tartják.

A bitumenes lemezek beépítése

A lemezeket először is sima, száraz, tiszta, bitumenes alapozóval bekent felületre kell fektetni.

Majd a lemezek alját felmelegítik lánghegesztő segítségével addig, hogy az megolvadjon. a szigetelő lemez alsó felületét fel kell melegíteni, hogy kicsit megolvadjon. Így tud majd odaragadni a szigetelő lemez az adott felülethez.

Az átfedések készítésekor 1 cm-es felületet ki kell hagyni, hogy az alsó lemez átfedéséhez biztosítva legyen a teljes tapadás. Ezt a rés később még kijavítható lesz palaőrlemény töméssel. A varratátfedéseknek min. 10 cm, a hosszanti átfedések min. 15 cm szélesek kell lenniük.

Többrétegű szigetelés esetén a lemezeket kissé eltolva az alsó réteghez képest kell összehegeszteni.

A bitumenes lemez előnyei

 • Széles körben ismert és elterjedt, biztonságos, modern vízszigetelő technológia
 • réteges vastagságot lehet vele készíteni, így tovább kitart
 • a szigetelések típusaihoz igazodik a széles típusválaszték
 • a gyártástechnológiát folyamatosan ellenőrzik
 • kedvező ár/érték arány

Tetőszigetelés új épületek esetén

A bitumenes lemezekkel végrehajtott szigetelést nemcsak a zöldtetők, teraszok és erkélyek szigetelésére használhatjuk, hanem új építésű lapostetők, zöldtetők és parkolótetők, sőt egyes magastetős épületek szigetelésére is kiváló választás lehet.

Tetőszigetelés felújítás

A bitumenes és PVC anyagú vízszigetelő lemezekkel kiválóan lehet újra szigetelni a régi építésű tetőket is, melynek előnye, hogy a felújítás lebontás nélkül is lehetséges. Ezek a lemezek ráadásul felhasználhatóak síkpala, héjazatú magas tetők, és hullámpalával borított épületek bontásmentes felújítására is.

Lapostető szigetelés

A lapostető szigetelésekor, illetve annak felújításakor PVC lemezeket alkalmaznak.

A PVC lemezek előnye, az úgynevezett poliizobutidilén (PIB) lemezek voltak, melyek kifejlesztése az 50-es években kezdődött. Ezt az anyagot azóta is igyekeznek tökélyre fejleszteni,hogy a lehető leghatékonyabb szigetelő funkciót töltsék be.

Új lapostető szigetelés

Nagyon fontos, hogy a vízszigetelési technikát, illetve az anyagokat a lapos tető szerkezetéhez mérten válasszuk ki. Ez azért fontos, hogy az új lapos tető még legalább 20 évig beázás mentes maradjon. Minden új lapos tető szigetelése során úgy kell megválasztani a vízszigetelési technológiát, a szükséges szigetelő anyagokat, hogy az elkészült lapostető szigetelés legalább húsz évig beázás mentes maradjon.

Lapostető szigetelés betonfödémen

A betonfödémmel való szigetelési technikát főleg a hasznosított lapos tetőkön alkalmazzák, mint a zöldtetőknél, parkoló tetőknél, járható lapos tetőknél.
A Betonfödémen fordított technológiánál is bitumenes szigetelő lemezeket alkalmaznak, mivel ez tart ki a legtovább. technológiát alkalmaznak, mert ez a legmegbízhatóbb, legjobb szigetelési megoldás.

A bitumenes lemezes szigetelési technológiának, és a PVC szigetelésnek is egyaránt megvannak az előnyei.
Mivel a bitumenes lemezes technológiánál a vízszigetelés két rétegben történik, így ez a módszer a legmegbízhatóbb tetőszigetelési megoldás, bár a munkafolyamat emiatt elhúzódhat.

Bár a PVC szigetelés egy rétegben készül, előnye, hogy nagyon gyors a kivitelezése, így azoknak a kivitelezőknek, megrendelőknek ajánlják, akiknek határidőre kell befejezniük az építkezést. Előnye még a PVC lemezeknek, hogy nagyon rugalmasak, így a tető szerkezetét könnyen felveszik, emiatt is lehet velük olyan könnyen dolgozni.

Lapos tető szigetelés trapézlemezen

A Trapézlemezen történő szigeteléshez általában PVC lemezeket alkalmaznak. Ezt a megoldást főleg a nagy átmérőjű csarnokoknál választják. Ettől függetlenül trapézlemezen készülhet bitumenes szigetelés is két rétegben mechanikus rögzítéssel, de ez sokkal hosszadalmasabb és bonyolultabb procedúra.

Pince szigetelés

Pince-szigeteles

A többszintes épületek alépítményeinek (talajon fekvő padló, alagsor, pince) vízszigetelésére, hőszigetelésére különös nagy hangsúlyt kell fektetni, ha szeretnénk, hogy az adott épület hosszú életű legyen. Azért is igényel ezeknek a területeknek a szigetelése különösen nagy odafigyelést és precizitást, mert az utólagos javítása hatalmas költségeket és nehézségeket jelent.

 A legtöbb szakértő azt állítja, hogy az alépítmények, különösen a pincék szigetelésére fokozottan igaz, hogy valóban csak egyszer lehet és kell a szigetelést megoldani.

Mire kell figyelni a pince szigetelésekor?

 • A pince szigetelésénél kifejezetten fontos, hogy letisztított, portalanított, száraz területen lehet csak elkezdeni dolgozni.
 • Kiemelten figyelni kell a beépítendő szigetelőanyagok helyes megválasztására. Így fontos a vízszigetelőanyagok kiváló minősége, a szakítószilárdságának mértéke, és, hogy legalább 4 mm-es legyen a vastagsága.
 • Itt is fontos, hogy poliészterszövet-hordozójú, modifikált, bitumenes szigetelő lemezeket használni.
 • A precíz szigeteléshez hozzá tartozik, hogy megfelelő hegesztőlángot használjunk, hogy betartsuk a kifolyatási-elkenési szabályokat, és pontosan betartsuk a lemezátfedési követelményeket.
 • Hogy kiválasszuk a szigetelés fajtáját, figyelembe kell venni az alépítmény talajnedvesség és a talajpára viszonyokat, illetve az épület alapszerkezetét.

Utólagos szigetelés

Ha utólagos szigetelésre kerül sor, nem kell minden esetben megbontani az épület külső szerkezetét, helyette elég lehet az adott helyiség belső térelválasztó szerkezete felől elkezdeni a vízszigetelési felújítást. Ez sokkal költséghatékonyabb és biztonságosabb megoldás.

Az utólagos szigeteléshez a legjobb módszer, ha cement bázisú vízszigetelő anyagokat használunk, melyek vízzáró és elasztikus habarcsokból állnak, így a szigetelés hosszútávon ki fog tartani. Érdemes még légpórusos vakolattal is befedni az adott területet. Ezekkel a technológiákkal elkerülhető lesz a későbbi nedvesedések, a talajvíz okozta berepedezések és vízbetörések a falon, illetve a penészesedés.

Az utólagos szigetelés másik fontos technológiája, az úgynevezett kapillárisfelszívódás elleni vízzár szigetelés, ami megállítja a már falazatba jutott nedvesség kapillárisokon keresztüli felfelé terjedését.

Vízelvezető rendszer

Az épület élettartamát meghatározza a megfelelő vízelvezetési rendszer kiépítése. fontos szerepe az épület szigetelésének védelme. 

A vízelvezető rendszer fő feladata, hogy elvezesse az épület környezetében kialakuló hidrosztatikus nyomást, illetve a felszíni csapadékot.

Ezt rendszerint gyűjtőaknák kiépítésével, illetve kis folyómenti árkok kiépítésével oldják meg, hogy a csapadék ott tudjon összegyűlni.

vizelvezeto-rendszer

A vízelvezető rendszerhez alkalmazott további eszközök:

A vízelvezető rendszerek alkalmazási területei:

Geotextíliák- tetőfóliák

Ezt az anyagot a lapostető szigetelés egyes rétegei közötti elválasztás céljára használják fel, illetve hogy elválasszák az épületszerkezettől a szigetelésre szolgáló réteget. Ez az elválasztó réteg továbbá védelmet biztosít a szigetelő rétegnek, hogy sokkal tovább kitartson.

Az elválasztó rétegek fajtái:

 • Tipptex szőtt geotextil
 • Typar végtelenített szálú nem szőtt geotextília
 • Microlit üvegfátyol elválasztó réteg
 • Tyvek páraáteresztő és vízzáró tetőfólia

A Tipptex és a Typar geotextíliák kiválóan alkalmazhatóak a szivárgó rendszerek szűrőrétegeként, mert megakadályozzák, hogy a vízzel együtt bejussanak a rendszerbe a kisebb-nagyobb kavicsok, talajszemcsék, amik egyébként eltömítenék a rendszert.

A Typar kiválóan alkalmazható fordított réteggel szigetelt tetők szigetelő elválasztó rétegeként, de leginkább a zöldtetőkön, illetve más kertészeti építmények elválasztó rétegeként.

A Tippex geofíliát, illetve Microlit üvegfátylat gyakran alkalmazzák a PVC szigetelés elválasztó rétegeként. A Tippex előnye, hogy egyáltalán nem enged át nedvességet, míg a Microlit üvegfátyol előnye, hogy fúráskor nem gabalyodik rá a fúrószárra. A Tyvek páraáteresztő tetőfóliát pedig leggyakrabban a magastető szigetelésekor használják.

A elválasztó rétegek alkalmazási területe

Hőszigetelés

Hoszigeteles

A hőszigetelő anyagok alkalmazási területe

Hőszigetelő anyagok típusai alkalmazási területeik alapján

Természetesen nem mindegy, hogy melyik hőszigetelő anyagot választjuk a különböző épületszerkezetekhez. A megfelelő hőszigetelő anyagnak alkalmazkodnia kell az adott épület paramétereihez, a hővezetési körülményeihez, a nedvességállóságához, illetve a tűzveszélyességi besorolásához.

STYROFOAM – ROOFMATE Extrudált polisztirol hab lemez hőszigetelés

Az extrudált polisztirol hab hőszigetelő anyag előnye, hogy olyan épületben is használható, ami közvetlenül érintkezik a vízzel. ( uszodák, medencék, padlók, pincék, oldalfalak). Ennek oka, a zártcellás szerkezete, ami képes teljesen kizárni a nedvességet.

NIKECELL Expandált polisztirolhab lemez hőszigetelés

Az expandált polisztirolhab hőszigetelő anyag ellenben az extrudált habbal nem érintkezhet nedvességgel. Ennek oka, hogy nyitott cellás kialakítása. Alkalmazható az egyenes rétegrendű terasztetőkön, parkolótetőkön és zöldtetőkön. Emellett a speciális elemekkel ellátott expandált polisztirolhab még alkalmazható lapostető a különböző lejtésű padlók, aljzatok hőszigetelésére is.

ROCKWOOL Kőzetgyapot hőszigetelés

A kőzetgyapot hőszigetelő anyagok előnye, hogy a kifejezetten tűzveszélyesnek nyilvánított épületek hőszigetelésére lehet kiváló megoldás a nem éghető tulajdonságai miatt. Alkalmazzák beltéri hőszigetelésre, lapostetők és magastetők teljes hőszigetelésére, illetve padlásfödémek feletti, fagerendák fölötti hőszigetelésre és vakolt homlokzati hőszigetelésre is.

URSA Üveggyapot hőszigetelés

Az üveggyapot hőszigetelő anyagot főként a tetőszerkezetek hőszigetelésénél alkalmazzák. Ennek oka a rugalmas és elasztikus szálszerkezete és elenyésző súlya. 

A hőszigetelés anyagok vastagságát a szakértők a hőtechnikai számítás alapján határozzák meg.

Hangszigetelés

A megfelelő lakhatási és életminőségi körülmények érdekében elmaradhatatlanul fontos a megfelelő hangszigetelés kialakítása a különböző terek falai között és padlószerkezetében egyaránt. 
Így az építészeti tervezés egyik fontos lépése a helységek akusztikai minőségének megtervezése is kivitelezése.

A hangszigetelő anyagok alkalmazási területe

 • padlók, ipari padlók hangszigetelése
 • oldalfalak hangszigetelése
 • belső válaszfalak hangszigetelése
 • közbenső födémek hangszigetelése

hangszigeteles

Az épületek akusztikai terhelésének két fő fajtája van:

 • léghang (beszéd, zene, működési hangok, stb.)
 • lépéshang (járkálás, bútorok mozgatása stb.)

A léghang elleni szigetelést a födémszerkezettel (annak tömegével), a lépéshang elleni szigetelést úsztatott padlószerkezettel lehet megoldani.

Milyen termékek tartoznak a hangszigetelő anyagok kategóriába?

 • expandált polisztirolhab lépéshang szigetelők
 • extrudált polietilénhab lépéshang szigetelők
 • kőzetgyapot hangszigetelés
 • üveggyapot hangszigetelés

NIKECELL expandált polisztirol hab lépéshang szigetelés

AZ expandált polisztirol hőszigetelő hab egyes típusai, mint a NC EPS T2 (LH) hangszigetelő funkciókkal lettek ellátva.

ETHAFOAM extrudált polietilén hab lépéshang szigetelés

Az extrudált zártcellás, rugalmas extrudált polietilénhab lemez a DOW, kifejezetten a lépéshangok szigetelésére lett kialakítva. Alkalmazzák az úsztatott padlók kialakításánál.

ROCKWOOL kőzetgyapot lépéshang szigetelés

A kőzetgyapot hőszigetelő lemez úgy lettek kialakítva, hogy mindenféle zaj kiszűrésére alkalmazhat, mind a léghangok és lépéshangok szigetelésére is.

URSA Üveggyapot lépéshang szigetelés

Az üveggyapot hangszigetelő lemezt főként a válaszfalakban alkalmazzák, illetve jól alkalmazható még a tetőszerkezetekben. Kifejezetten a lépéshangok elnyelésére lett kialakítva.

Több szigetelőanyag-gyártó hivatalos forgalmazójaként a legkedvezőbb piaci anyagárakat tudjuk kínálni megrendelőinknek.

Kérje ajánlatunkat szigetelőanyagokra is!

utólagos-vízszigetelés

Kérjen egyedi árat tőlünk szigetelésre!

Üzenet küldése

Elérhetőségeink

TérképImperial Holding
White House Irodaház
1133 Budapest, Váci út 47

Kollégáink nagyfokú leterheltsége miatt elsősorban e-mailben várjuk megkereséseiket.

 • Blikk
 • PiacProfit
 • ProfitLine
 • KNK
 • 10perc
 • Kanizsainfo
 • Üzleti hírszerzés