ISOTEQ

Cégünk az IsoTEQ partnereként országosan vállalja könnyűszerkezetes-és kész-házak kivitelezését, szerkezetkész vagy kulcsrakész állapotig.

A minél tökéletesebb levegő-minőségért belül gipsz, vagy gipszkarton burkolatot alkalmazunk, és sokkal komfortosabb mikroklímát alakítunk ki, mint egy hagyományos mész-habarcs vakolattal. Allergiamentes környezet, természetesen lélegző ház, ahol közelebb a természet – gyermekeknek, időseknek különösen fontos!

 • Klasszis energiafelhasználás
 • Kellemes mikroklíma, egészséges környezet, természet

Az IsoteQ® falak hő-átbocsátási képessége U=0,26 W/m2K -tól U=0,11 W/m2K-ig fokozható. Akár passzívház kategóriát is elérhetünk, olcsón, gyorsan és garanciával! Számolja ki, mennyit tudna spórolni a rezsin, a fűtésszámlán, mennyivel kevésbé lenne kiszolgáltatott, ha passzívházban élne! Akár havi 60-70-ezer forint megtakarítás egy 170-200 nm-es családi házban. És nem függ sem az oroszoktól, sem a TIGÁZ-tól…

Az IsoteQ® rendszerű épületek több mint 5-ször teherbíróbbak, mint a hagyományos szerkezetű épületek.

ajánlatkérés

isoteq

Ez azt is eredményezi, hogy az IsoteQ® fal sokkal jobban ellenáll földrengésnek vagy speciális igénybevételnek. A vizsgálatok alapján IsoteQ® fal tűzvédelmi osztályba sorolása: B-REI 30. Környezetbarát felhasználás: Az IsoteQ® rendszerből épült épületeket évszázadokra tervezték.

 • Az IsoteQ® falak alkalmazásával megőrizzük az értékes természeti kincseket és hatékony energiafelhasználása révén csökken a gáz, illetve áramfogyasztás, és természetesen ennek költségei (drasztikusan).
 • Az IsoteQ® rendszer alkalmazásával elősegíthetjük a környezetbarát épületek elterjedését.

Társaságunk az IsoteQ® szerződéses partnereként vállalja épületek szerkezetkész vagy kulcsrakész kivitelezését szakszerűen, garanciával, rövid határidővel, valamint passzívházak építését is igényeseknek, a német Passzívház Intézet által minősített IsoteQ® PASSZÍV rendszerelemekből.

Gyártói minőségbiztosítás

Minden alkalmazott építési technológiánk esetén a gyártó alkalmazástechnikai kézikönyvének megfelelően, gyártói minőségellenőrzés mellett dolgozva garantáljuk, hogy háza első osztályú minőségben fog felépülni. 

Közvetlen kapcsolatban gyártó partnereinkkel, részt veszünk minden továbbképzésen, évente frissítjük szakembereink tudását. 

Árgarancia

Nem kell hosszas összehasonlításokkal és számolgatásokkal bajlódnia, ha a legjobb ár/érték arányt keresi. 

Minden általunk forgalmazott mintaházra árgaranciát vállalunk. 

Azért tudjuk ezt megtenni, mert saját gépekkel, bizonyos technológiák és anyagok esetén (polisztirol elemek, készház panelek, nyílászárók, gépészeti anyagok) saját gyártókapacitással, saját emberekkel dolgozunk, saját márkás nyílászáróink, napelemeink, hőszivattyúink és hővisszanyerős szellőztető-rendszereink kerülnek beépítésre, ami egyedülálló a piacon, és a műszaki tartalmakat költséghatékonyan, praktikusan terveztük meg, felesleges dolgok nélkül. 

A legjobb ár/érték arány nem a legolcsóbbat jelenti, de abban biztos lehet, hogy a fenti kapacitások és 38 éves céges tapasztalatunk birtokában ezt a magas minőségű, jól átgondolt műszaki tartalmat mi tudjuk a leghatékonyabban előállítani, a munkafolyamatokat a legoptimálisabban megszervezni.

Ha fűtésszerelőt keres jó helyen jár! Mi segítünk minden fűtési problémáját megoldani a lehető legrövidebb időn belül garanciával. Fűtésszerelő szakembereink nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek és kizárólag minőségi anyagokkal dolgoznak. Non Stop gyorsszolgálat ügyelet és hibaelhárítás a hét minden napján. Fűtésszerelés, Fűtési rendszer átmosás, Fűtési rendszer tervezés és kivitelezés lakossági és közületi Ügyfelek részére egyaránt. Téli és nyári üzemmódra váltás, padlófűtés szerelés, fűtés javítás, karbantartás.

Miért válasszuk az IsoTEQ-et?

 • Jelentős rezsi-megtakarítás, jobb hőszigetelő képesség!
 • Klasszis energiafelhasználás
 • Olcsóbb kivitelezési költségek
 • Kedvezőbb mikroklíma, egészségesebb, természetesebb környezet, mint a hagyományos téglaházakban, allergia-mentesség
 • Időtállóság (több száz év!!)
 • Gyorsabb építkezés

IsoTEQ ház tíz lépésben

1. Fogadószerkezet

Annak érdekében, hogy az IsoteQ® elemek méretpontosságából adódó előnyöket maradéktalanul kihasználhassuk, érdemes kellő figyelmet szentelni a fogadószerkezet méretpontosságának és geometriájának ellenőrzésére. Nagyon fontos a magassági szint pontos ellenőrzése, beállítása. Az IsoteQ® falazat nem igényel különleges alapozást, bármely hagyományos szerkezetre kivitelezhető, súlya megfelel egy téglaépületének.

2. Az IsoteQ® falazat vasalása

A statikus előírásainak megfelelően kell vasalnunk az épületet, de hagyományos földszintes épületek nem igényelnek az áthidalókon és koszorúkon kívüli vasalást. A betonacél elhelyezését könnyen megoldhatjuk a még nem kötött szerelőbetonba vagy sávalapba. A falak vasalása a műanyag átkötőkbe kialakított horonyba helyezhető el.

3. Az első sor bállítása és kitöltése

Az első sort félig töltsük ki betonnal, majd végezzük el a magassági finombeállításokat, csak a beton „meghúzása” után folytassuk a falazást (kezdő kivitelezőknek inkább a következő napot javasoljuk). Az első sor elindításához kérje szakembereink személyes helyszíni felügyeletét!

4. Általános falazás

Az első sor után az elemek három soronkénti összeillesztése ajánlott, majd a felső elemsor közepéig történő betonozás következik. Természetesen gyakorlott kivitelezők megfelelő oldaltámasszal emelet-magas falat betonozhatnak egy ütemben. Kitöltéshez minimum C16-20KK betont alkalmazzunk. Betonozás közben védjük az elemeket a sérüléstől és a szóródó betontól: egy hosszirányban kettévágott, 2 méter hosszú ejtőcsővel, vagy gipszkarton szerelésénél használatos „U” profillal takarjuk le az elemeket.

5. Falnyílások, áthidalók

A nyílászárók szemöldök-magassága lehetőleg egész sor magasságába essen. A 90 centiméter parapet magasság 10 centiméter hagyományos belső padlóréteggel egyszerűen kialakítható. A mellvéd felső 5 centiméterét ne betonozzuk: ide méretre vágott polisztirol kerüljön. Az IsoteQ® áthidaló elemet 25-25 centiméterrel nyújtsuk túl a nyíláson. A túlnyúlásban vágjuk ki az áthidaló alját, hogy biztosítsuk a kellő betonátfolyást és helyezzük el a méretezett vasalást.

6. Az IsoteQ® koszorú

A koszorúelemek a falelemekkel azonos módon kapcsolódnak az alattuk lévő falelemsorhoz. Az elemeket negatív és pozitív sarkokon szögbe kell vágni („gérbe” vágás) és a betonozás alatt el kell kerülni az elmozdulás lehetőségét, amelyet hosszabb szöggel és dróthuzallal, esetleg külső oldali megtámasztással érhetünk el.

7. Az IsoteQ® Professional födém

A legószerű kapcsolódási pontok pontos, stabil összeszerelést biztosítanak. Gyártjuk még előbetonozott-elővasalt formában is, tovább csökkentve a zsaluzás és az alátámasztás költségeit: ebben az esetben egyedi méretekre gyártjuk le Ügyfeleinknek a fesztávolság függvényében. Az elemek szállítása, helyére emelése nem igényel darut. A falszerkezet és a födém együttdolgozását biztosító vasalást statikai terv alapján kell elhelyezni! Rendelje meg az IsoteQ® rácsgerendát is: tervei alapján legyártjuk Önnek födémvasalását!

8. Az IsoteQ® NEOPOR® tetőelem beépítése

A szarufakiosztás tengelye 90 centiméter legyen. A belőle építhető tető hajlásszögét a még megfelelő csapadék elleni védelmet biztosító cserép-átfedés ill. a külön rögzítés nélkül használható cserép fajtája határolja be, így a forgalomban lévő cserepekkel 29-45°-os tetők tervezését javasoljuk 29-34 centiméter léctávolságot figyelembe véve. A kémény körül, a tetőkibúvó és a tetőablakok beépítésénél a nyílás méretének megfelelő fakeretet kell elhelyezni. A tetőelemeket mindig az eresztől a gerinc felé haladva és a viharoldalon kell elhelyezni. A tetőcserepet úgy kell felhelyezni az elemekre, hogy az elemen végigfutó víz- ill. páracsatornák a cserép közepénél ill. szélénél helyezkedjenek el.

9. Villanyszerelés és gépészeti csövek rögzítése a falban

Az elektromos vezetékek, védőcsövek, víz- és fűtéscsövek, épületgépészeti vezetékek vezetése az 5 centiméter vastag polisztirol rétegbe kivágott falhornyokban történik. A falhornyok por- és zajmentesen, vésés nélkül alakíthatóak ki utólag a polisztirol rétegbe, hőkéssel kivágva. Méretük tetszőlegesen alakítható ki. Nagyobb átmérőjű szennyvízvezeték ejtőcsövét a fal üregében kell elhelyezni még a betonozás előtt.

10. Az IsoteQ® falak burkolása

A falszerkezet belső burkolata lehet gipszkarton – ragasztva (flexibilis csemperagasztóval vagy gipszkarton ragasztóval) vagy lécvázra csavarozva, gépi gipszvakolat, csempeburkolat, hagyományos vakolat. A falszerkezet külső burkolása történhet Dryvit rendszerű vékony vakolattal, ragasztott kőburkolatokkal, illetve különféle faburkolattal. A nem ragasztott külső burkolatok esetén korrózió-védett bekötő.

Az IsoteQ® rendszerű épületek több mint 5-ször teherbíróbbak, mint a hagyományos szerkezetű épületek.

ajánlatkérés

Az IsoteQ® előnyei

Az intelligens építőelem előnyei – a hagyományos építőelemekkel összehasonlítva:

 • Nem hátráltatja a folyamatos munkavégzést
 • Gyorsan, könnyen, hatékonyan mozgatható, gépek nélkül is
 • Csökkenti a költségeket és a határidőt
 • Könnyebb, megbízhatóbb munkavégzést tesz lehetővé
 • Élettartama hosszabb
 • Költségcsökkentést jelent a fűtési szezonban

 

A nyílászárók fölött lévő áthidaló elemekkel ugyanez a helyzet:

 • Az IsoteQ® áthidaló elemkönnyedén mozgatható, tárolható
 • Az IsoteQ® födémnél a gépi segítség csupán a betonpumpára korlátozódik
 • Nem kell a gerendákat és a sok, kényes béléstestet daruval emelni; utána pedig nehéz, időigényes munkával elhelyezni
 • Az IsoteQ® födémrendszer bármilyen méretre könnyen szabható

A belső tér egyedi igények szerint alakítható:

 • Nem határozzák meg az előregyártott, feszített gerendák szabvány méretei az épület belső tereit
 • A többszintes épületeknél ismét előjönnek a hagyományos építőelem súlybeli problémái – emelőgép, az elemek falazatba hordása – csak most már több méter magasságban. Felmerül még az építőanyag törmelékének (sitt) emeletről való lejuttatása: csúszda, konténer, szintén plusz költség.
 • Az IsoteQ® elemrendszer építésekor NEM keletkezik építési hulladék. (Ha IsoteQ® rendszerre van tervezve az épület.)
 • Az IsoteQ® építési rendszer teljesen hőhídmentes.
 • Ez nem mondható el a hagyományos építőelemekről – esetükben a hőhídmentesség csak segédanyagok felhasználásával megoldható – ami szintén plusz költséget jelent (anyag és munkadíj.
 • Már az IsoteQ® NORMÁL elemnek is lényegesen jobb a hőszigetelése, mint egy hagyományosnak nevezett falnak.
 • Lényegesen csökken az épület üzemeltetéséhez szükséges energiaigény.
 • Az IsoteQ® PASSZÍV ház korunk legmodernebb építési technológiáját képviseli.
 • Kiemelkedően energiatakarékos.
 • Az IsoteQ® elemen egyszerűbb a felületképzés a burkolóanyagokkal.
 • Az IsoteQ® falazat szilárdsága kiáll minden próbát (földmozgások esetén is.)
 • Az IsoteQ® falazat soha nem fog megrepedni.
 • A épületgépészeti munkák gyorsan és könnyen, por- és törmelékmentesen kivitelezhetőek.
 • Biztosítja a nyílászárók hőhídmentes beépítését (a káva körben hőszigetelt).
 • Ezek a munkák hagyományos építőelemeknél tetemes munkadíjjal és anyagköltséggel járnak.

Hogyan dolgozunk? Az ajánlatkészítés

Az ajánlat két részből áll:

 • megadjuk az IsoteQ építőelemek és a hozzá tartozó kiegészítő elemek árait és pontos mennyiségét,
 • megadjuk a szerkezetkész vagy kulcsrakész épület tételes anyagárait valamint munkadíját.

 

Ajánlatunk tartalmaz minden alábbi tételt:

 • földmunka
 • ha van épület a telken, akkor a bontást
 • alapozás
 • lábazat építés
 • szerelőbeton készítés
 • IsoteQ falazat állítása
 • ablakok-ajtók kialakítása
 • födém készítése
 • kémény építése
 • tetőszerkezet építése cserépfedéssel
 • ereszcsatornák beépítése
 • nyílászárók elhelyezése
 • belső lépcsők kialakítása
 • villany, víz, szennyvíz, telefon stb. – az épületbe történő beállások elkészítése

 

Az ajánlat tartalmazza a fizetési ütemezést is, amely cégünknél mindig az elvégzett munkához van kötve, tehát az Ön utólag fizet több ütemben. Ha az ajánlat elfogadásra kerül, következik az IsoteQ elemek szállítására vonatkozó szerződés; valamint a szerkezetkész kivitelezésre vonatkozó építési szerződés előkészítése, egyeztetése és aláírása.

Miből áll a szerkezetkész állapot? Milyen munkafolyamatokat kell elvégezni?

 • Humuszréteg leszedése, zsinórállás készítése, alaptest kitűzése.
 • Alapozási munkálatok
 • Lábazat készítése
 • Belső- és külső lépcsők. terasz elkészítése
 • Szerelőbeton készítése
 • Talajnedvesség elleni szigetelés
 • IsoteQ® szerkezeti tartófalak állítása betonacél szereléssel, betonozással.
 • IsoteQ® áthidaló állítása alubordás zsaluzat készítésével vasalva, betonozva
 • IsoteQ® koszorú állítása zsaluzással, betonacél szereléssel, betonozással.
 • IsoteQ® PROFESSIONAL födémszerkezet készítése síklemez zsaluzat felállításával, statikai terv szerinti vasalással, betonozással
 • Schiedel vagy Leier kémény készítése kéményfalazó állvány állításával
 • Fa tetőszerkezet állítása fenyő fűrészáruból, kontyolás nélküli nyeregtető készítésével

A kivitelezés

A szerkezetkész épület elkészítésének munkafolyamatai a következőek:

 • munkaterület, ház alatti területen a felső földréteg leszedése
 • az épület tervek szerint történő kijelölése, az
 • épületmagasságok megállapítása, a szennyvízhálózatra
 • és egyéb közművekre történő rákötés ellenőrzése alapásás, alapozási munkák a terveknek megfelelően, gépi és kézi erővel. A földet a telek egy nem használt területére deponáljuk, mert a későbbiekben szükség lehet a föld visszatöltésére
 • vasalat szerelése az alapba és a meghatározott minőségű
 • beton beöntése. lábazati falak készítése vasalatok
 • elhelyezésével, IsoteQ elemből betonozva
 • lábazati falak közötti feltöltés a tervben előírtak szerint, tömörítve
 • gépészeti alapcsövek elhelyezése az aljzat betonozása előtt,
 • valamint kémény-, lépcső- és pillér alapok készítése
 • vasháló elhelyezése szerelőbeton alá, fóliaterítéssel és szerelőbeton készítése
 • falazatok alatt vízszigetelés készítése, lábazatokon vízszigetelés elhelyezése
 • IsoteQ falazat állítása oldalsó támaszok elhelyezésével. Vasszerelés falakba és a falak betonpumpával vagy kézi erővel történő kibetonozása IsoteQ födém készítése vasalatok elhelyezésével és betonozással
 • kémény készítése tetőszerkezet állítása, cserépfedéssel, IsoteQ tetőelem szigetelés használatával
 • nyílások elhelyezése

 

A munkafolyamatok jellemzően maximum 70 munkanapot vesznek igénybe. Amire figyelünk:

 • ugyanaz a kolléga kíséri végig az építkezést a döntéstől a kivitelezés befejezéséig, nem kell újabb és újabb személyeket bevonni a folyamatba, így sok ismétlést, magyarázatot megspórolunk – Ön egyablakos ügyintézést kap, minden egy kézben összpontosul ha a kivitelezést is ránk bízták, tervezés díját a kivitelezési költségekből levonjuk
 • Minden esetben írásban kötünk építési szerződést, számlát adunk, mely a vállalási árat is tartalmazza, így elkerülve a pótmunkákat és a félreértéseket
 • Csak kiváló minőségű építőanyagokkal dolgozunk. Ha passzívházat építünk, akkor Passzívházak Építéséhez Alkalmas Termék tanúsítvánnyal rendelkező IsoteQ PASSZÍV építőelemeket használunk, gondosan követve a termékhez tartozó minősített csomópontokat, elkerülve a hőhidakat
 • Az IsoTEQ technológiából adódóan: nagyobb hatékonysággal kisebb költséggel rövidebb és biztosabb határidővel Tudunk építkezni Önnek.

 

Az IsoTEQ termékek kiemelkedő hőszigetelő képességgel rendelkeznek, és az átgondolt termékfejlesztéseknek köszönhetően bármilyen épület, családi ház szerkezetileg hőhídmentesen elkészíthető az alapozástól kezdve belőlük.

Tegye próbára Ön is az IsoTEQ-et! Kérje ajánlatunkat, felmérésünket most!

ajánlatkérés

Házak nettó 430.000 Ft/nm kulcsrakészen, - nettó 260.000 Ft/nm szerkezetkészen:

 • Talajcsavar vagy beton sávalap 
 • IsoTEQ fal-födém-és koszorúelemek
 • GV-45 vízszigetelés, 12 cm lépésálló EPS, 6 cm esztrichbeton aljzat
 • Szeglemezes tetőszerkezet fújt PIR habos szigeteléssel 
 • Szinterezett alumínium ereszcsatornák 
 • Cserepeslemez vagy cserépfedés 
 • ISOLA fehér műanyag nyílászárók, bukó-nyíló szerkezettel, 80 mm profilmélységgel, 6 légkamrával
 • Bejárati ajtó 1 db 150.000 Ft-ig
 • Beltéri CPL ajtók 25.000 Ft-ig
 • Szaniterek Alföldi, Mofém középkategóriás minőségben Épített zuhanykabin vagy akril kád
 • Melegburkolatok 2500 Ft-ig (drágább felárasan mindig választható), laminált parketta
 • Hidegburkolatok 3500 Ft-ig
 • NOBO infrapaneles elektromos fűtésrendszer, melegvíz bojlerről
 • Fehér festés belül kétszeri gletteléssel
 • Kapcsolók, konnektorok alap funkciókkal, fehér színben Helyiségenként 1 lámpatest-kiállás és 4 konnektor 
 • Vízvezeték ötrétegű csővel, préselt kapcsolatokkal 
 • Igény szerint a műszaki tartalomból a burkolatok, ajtók, festés, tetszés szerint kivehetők, ha azokat a megrendelő maga szeretné megoldani, vagy beszerezni. Igény szerint magasabb műszaki tartalommal is kérhető, akár passzívház minőségben. 

Előnyei:

 • Van hőtartó tömege
 • Legstabilabb falszerkezettel rendelkezik
 • Extrém jól szigetelt, passzívház is építhető belőle 
 • Fal-födém-koszorúelemek egyben rendszert alkotnak
 • AA+ tanúsítvány elérhető költséghatékonyan
 • Gépészet, villanyszerelés csak polisztirol faragással, nem kell vésni 
 • Hőhídmentes szerkezet 
 • ÉMI tanúsított rendszer
 • Blikk
 • PiacProfit
 • ProfitLine
 • KNK
 • 10perc
 • Kanizsainfo
 • Üzleti hírszerzés