Napelem rendszerek vállalkozásoknak

Az elmúlt időszak kiemelkedően sok nehézség elé állította a vállalkozásokat. Nem szeretjük a pesszimista előrejelzéseket, de valóban úgy tűnik, hogy a java még csak most jön. Az energiaárak emelkedése és az adóterhek várható növekedése további kihívások elé állítanak minket.

A növekvő kiadások

Mit tehet a vállalkozó? Folyamatosan igyekszünk megtalálni a megoldásokat a felmerült problémákra. Ha a költségek növekednek, meg kell emelnünk az árainkat. Valójában ez csupán alkalmazkodás a jelenlegi helyzethez.

De meddig maradhatunk így piacképesek? Értelemszerű, hogy a kiadásainkat mérsékelnünk kell. Hosszú távú, stabil, költségcsökkentő megoldást kell választanunk.

A költség jelentős része az energiaszámlákból tevődik össze. Ez igen kényes területté vált napjainkban, amikor nem tudhatjuk, hogy az árakat milyen mértékben fogják még növelni. A gázellátás bizonytalan és véges.

A villamos energia vételezésénél, pedig nincs választásunk. El kell fogadjuk a szolgáltató díjszabását. Mit tehetünk mégis? Saját energiatermeléssel függetlenedhetünk a szolgáltatóktól.

Tiszta energia – akár ingyen

A napelem rendszerek okkal egyre elterjedtebbek. Mindaz mellett, hogy mindenképpen megtérül a befektetésünk, növeljük az ingatlanunk és a cégünk értékét. Emeljük a vállalkozásunk reputációját és hosszútávon minimalizáljuk a kiadásainkat. 

Ha már a lehetőség felmerült, érdemes teljeskörűen megvizsgálni, hogy mire is tudnánk használni a megtermelt energiát és mekkora rendszert tudunk telepíteni. Ideális esetben szinte mindent meg tudunk oldani villamos energiával. Érdemes a gáz használatot a továbbiakban teljesen mellőzni, vagy ha a vállalkozás profilja nem engedi, minimalizálni azt.

Mit láthat el a napelemünk árammal? Nem csak a világítást, a hűtést, a fűtést, a melegvizet, az elektromos eszközeinket. Akár az elektromos gépjárművek üzemeltetését is. Mert az üzemanyag kiadás is egyre jelentősebb. Miért ne oldanánk meg több problémát egy lépésben?

A korszerű napelem rendszerek karbantartási költsége minimális. A gyakorlat azt mutatja, hogy a napelemek nem csak a garantált 25 évig szolgálhatnak minket. Évtizedekig élvezhetjük a megújuló energia hasznát. Ha az adottságok lehetővé teszik kialakíthatjuk úgy is a rendszert, hogy később is bővíthető legyen. Így több lépésre is oszthatjuk a fejlesztésünket.

A napelem rendszer azonban nem csak a szolgáltatóktól való függetlenedést eredményezi. A megtakarított költség haszonná válik. Ezen felül, ha több energiát termelünk, mint amire szükségünk van, akkor azt a szolgáltató megvásárolja tőlünk.

Vállalati társadalmi felelősségvállalás

Ha napelemet telepítünk, a tiszta energia használatával, tehát környezetbarát megoldással szolgáljuk az ügyfeleinket. Egyre több ember számára fontos szempont, hogy az általa választott cég ne károsítsa a környezetet.

Az erőművekben 1 kWh villamosenergia 0,35 kg CO2 kibocsátással jár. Ez alapján egy átlagos háztartás energiafelhasználása évente 1,4 tonna szén-dioxid kibocsátást von maga után. A te vállalkozásod mennyi elektromos energiát használ? Mennyi káros anyag kibocsátástól szabadulnál így meg? 

A napelemek használatával mondhatjuk, hogy több legyet is ütünk egy csapásra. A befektetésünk megtérül és évtizedekig profitálunk belőle. A cégünk és az ingatlanunk értéke nő. A napelemek áttelepíthetők ezért értékesíthetők is maradnak, ha a későbbiekben profilt váltanánk, vagy átköltöztetnénk a telephelyünket.

Az árképzésünket nem az energiaszolgáltatók fogják meghatározni, az energiaáraktól függetlenül, magunk határozzuk meg a profitunkat. A környezetvédelemben való aktív részvétellel, pedig plusz erkölcsi elismerést szerzünk a vállalkozásunknak.

Az energiapiactól való függetlenedéssel nyugodtabban állunk a kiszámíthatóbb jövő előtt.

  • Blikk
  • PiacProfit
  • ProfitLine
  • KNK
  • 10perc
  • Kanizsainfo