Egy új otthon megteremtése nem kis kihívás, családi ház építésébe belefogni pedig különösen komoly elhatározást és alapos átgondolást igényel. Az új otthonunk beltere életünk legprivátabb része lesz, akár évtizedeken át. Ha új házat építtetünk magunknak, akkor lehetőségünk nyílik azt a legapróbb részletekig úgy kialakítani, hogy az nekünk a legkényelmesebb legyen. Erre befektetésként is kell gondolnunk – nemcsak anyagi értelemben, hanem a következő éveink mindennapjainak kényelmére fordított beruházásként. De sokszor szab korlátot az elképzeléseinknek a pénztárcánk, és ilyenkor át kell gondolnunk, hogy hol spórolhatunk a költségeken.

A spórolásra az egyik kézenfekvő lehetőség az, hogy ahol nem feltétlenül szükséges szakember munkáját igénybe venni, ott mi magunk járunk utána és végezzük el a feladatokat. Sokan azt gondolják, hogy a belsőépítészeti megoldások kidolgozása épp ilyen terület, ráadásul úgyis mi tudjuk, hogy mit szeretnénk magunk körül látni, ezért igyekeznek megspórolni a szakértői tanácsadást. Kérdés azonban, hogy tényleg megéri-e nélkülözni a belsőépítész szakembert, egyáltalán tudunk-e spórolni ezzel, vagy éppen azzal spórolnánk, ha megbíznánk egy kitűnő beltértervezőt?

 

 

A belsőépítész legnagyobb előnye az, hogy egységben látja át és rakja össze az új otthonunkat. A feladata már a tervezés fázisában megkezdődik, amikor a belső tereket és azokhoz kapcsolódó szerelvényeket kell az igényeinknek megfelelően kialakítani. Egész a beköltözésig kísér végig, hiszen a kész lakás igényeinknek megfelelő, esztétikus berendezéséhez is jól jön szakértelme. A kulcs itt is az, ami a házépítés minden területén: előre és tudatosan végiggondolt tervezésre van szükség, hiszen utólag sokkal nehezebb és költségesebb módosítani, ha valami nem tetszik.

A belsőépítész rengeteg időt tud nekünk spórolni. Tapasztalatából és szakmai tájékozottságából adódóan számos olyan megoldást ismer, amiről mi még csak nem is hallottunk, vagy valahol láttunk ugyan valamit, de nem tudjuk, hogyan valósíthatjuk meg. Ami nekünk új, ő már biztosan találkozott vele, és azt is tudja, honnan jönnek az új dolgok. Biztosan ismeri azokat a helyeket, ahonnan be lehet szerezni azokat a termékeket, amelyekre vágyunk. Rengeteg munkától, utánajárástól tud megkímélni minket, ha kész javaslatokat kapunk, vagy a vázlatosan elmondott ötleteinket formába önti valaki, és ő intézi az kivitelezővel a megvalósítását. Nekünk csak jóváhagyni kell a terveket, így a fontosabb dolgokra tudunk koncentrálni, és az egész építkezés kevesebb stresszel jár, a végén pedig olyan, minden részletében kitalált otthont fogunk kapni, amire büszkék lehetünk.

Számos esetben anyagilag is előnyös lehet a belsőépítész megbízása. Nemcsak a legjobb dizájnötleteket fogja tudni nekünk elővezetni, de praktikus, költségcsökkentő javaslatai is lesznek, és azt is tudja, hogy mit honnan érdemes beszerezni. Számos esteben megfelelő belsőépítészeti tervezéssel a házunk energiaigényét is csökkenteni tudjuk.

A belsőépítésznek nem az a feladata, hogy a legdrágább berendezést és a legköltségesebb kivitelezést próbálja eladni nekünk, hanem hogy az igényeinknek és lehetőségeinek megfelelő legjobb megoldást találjuk meg az otthonunkban.

Belsőépítésszel dolgozni egyáltalán nem luxus, hanem egy olyan hozzáadott érték az otthonunkhoz, amely éveken át a mindennapjainkat teszi komfortosabbá. Ha profi szakember segítségével alakítjuk ki és rendezzük be az otthonunkat, akkor az pontosan olyan lesz, amilyennek megálmodtuk. És persze a lakás ingatlanpiaci értékét is növelik a professzionális belsőépítészeti megoldások.

KÉRJEN DÍJMENTES AJÁNLATOT